Hitta mitt syfte, nr 1 passion och meningen med livet

Happy Free Livsstil, Självkännedom / Personlig Utveckling | 0 comments

[addthis tool=addthis_custom_follow]

Känner du dig stressad över att du inte vet vad ditt syfte, passion och kall i livet är?

Tror du att du behöver veta vad ditt kall är, för att vara lycklig och känna att ditt liv har mening?

Men om du inte känner dig passionerad för någonting eller att du har så många saker du älskar att du inte kan begränsa det till en huvudsaklig sak som är ditt kall och syfte?

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.
Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

Du behöver inte stressa, du behöver inte veta ditt syfte och din kallelse för att känna glädje och självkärlek.

Här kan du se inlägget som video på engelska.

Va vad säger du!?

Det var vad min sambo sa när jag läste det här utkastet för honom. Han blev riktigt upprörd och besviken på mig. Han sa “Syftet med livet är att ge mening åt sitt liv” Han vet sitt “varför” sitt kall och sin drivkraft i sitt arbete. Han har till och med jobbat med det i många år och hjälpt ledare och företag att förstå deras varför, deras syfte och riktning.

Han fortsatte att berätta att anledningen till att människor är olyckliga är för att de saknar mening, de går runt som zombies eller flyter runt utan kompass och en norrstjärna. Hur kunde jag komma och säga att du kan vara lycklig utan att veta ditt syfte! Det gick emot allt han hade lärt sig, lärt ut och hade trott på under de senaste 20 åren.

How to find my purpose and passion

Jag inser att mitt uttalande kan upplevas som kontroversiellt, men häng kvar så skall jag förklara?

Det är ett hett ämne, det finns över hundratusen boktitlar som talar om hur du kan hitta din passion och, eller, ditt livssyfte.

Vi har sålts denna idé att vi ska ha en huvudpassion, något som vi är bra på och att vårt syfte med livet, vårt kall och att vårt uppdrag på jorden är att förvandla den passionen till arbete eller en heltidshobby.

I det självförbättrings-, framgångssträvande, produktivitetsorienterade, konsumentbaserade samhället vi lever i, ja det är väldigt viktigt att ha ett syfte.

Men om vi ser på det från en mycket djupare, andlig eller filosofisk synvinkel, behöver vi inte göra någonting, behöver inte vara någon, ha något, vara någon special stans eller uppnå något, för att vara lyckliga.

Lycka och kärlek är vår grund, vårt väsen vår gudomliga natur.

Syftet med livet är att leva det, att bara vara och känna dig själv.

Men det står inte i motsats till att brinna för saker, att ha ett syfte och skapa mening. Det är något som ofta sker automatiskt när du börjar vakna upp till din sanna natur.

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

Såhär kan du hitta din passion, syfte, kall och mening med livet?

Om du är nyfiken och känner att det skulle vara roligt att ta reda på dina passioner och syfte, här är några frågor som kan hjälpa dig med det.

Egentligen skulle jag vilja att vi pratar om energi istället för passion. Ordet passion har mycket laddning kopplat till sig, och ordets betydelse kan lätt tolkas på alldeles för många sätt.

För att hitta ditt syfte och din passion kan du försöka identifiera vad det är som ger dig energi. Fråga dig själv:

    • Vad får mig att ladda mina batterier?
    • När förlorar jag mig i nuet?
    • När är jag öppen och nyfiken som ett barn?
    • När ger jag mig hän och är i flödet
    • Vad har jag för naturbegåvning, vad är jag bra på naturligt, utan att kämpa.
    • När är jag i hjärtat istället för uppe i huvudet?
    • I vilka ögonblick eller omständigheter känner jag mig fridfull?
    • När får jag en skön varm känsla i hjärtat?
    • Vad vet jag idag, som jag önskar att en mycket yngre version av mig själv hade vetat?
    • Om du hade alla pengar och saker du ville ha, om alla dina problem togs om hand, om du var befriad från allt ditt ansvar och ingenting förväntades av dig, vad skulle du göra, besöka eller lära dig bara för skojs skull?

Det kan att vara en indikation på vad som ger dig energi. Följ den positiva energin. Det är också viktigt att tänka på, att om du märker vad du har talang, att inte döma den, tänka att det inte är så viktigt eller att du skulle vilja ha en annan talang eller naturbegåvning istället. Tänk inte på om du kommer att kunna tjäna pengar på det och ge dig berömmelse, och inte heller att du måste göra något stort och betydelsefullt i världen. Följ bara vad som gör dig glad och vad som ger dig energi.

Saken är den, att när du väl har identifierat vad det är, ignorera det inte eller ställ det på is. När vi ignorerar vår kallelse lider vi. Följ det, öva på det, lär dig om det, bli bättre på det, lär ut det.

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

 

Men hur är det för dig som har ADHD eller är en renässansman eller – kvinna, likt mig, med många passioner, många saker som du älskar att göra och är bra på?

Hur identifierar och väljer du bara en passion som ditt livssyfte?

Jag har ständigt blivit pressad sedan tonåren, av otaliga människor och samhället i allmänhet, att bara välja en av alla mina passioner och bara fokusera på det. Men det är omöjligt för mig.

Jag brinner verkligen för fotografi, ja de flesta kreativa uttrycksformer egentligen, som att måla, skulptera, svetsa, smink och kroppsmålnig, göra smycken etc, orörd natur, havet, massage och alternativa terapier, tantra, sexuell energi, hälsosam mat och naturläkemedel, dans, yoga, dykning och snorkling, vandring, djur, resor och kontakt med olika kulturer, matlagning, barn, meditation, självkännedom och andlighet, metafysik, feminism, mänskliga rättigheter, musik, innovation, arkitektur och inredning, teater, musik och dansföreställningar, konstutställningar, att leva på nätet, extrem överlevnad, flyga…för att bara nämna några hahah.

Jag har också arbetat med många av dessa passioner. När jag zoomade ut frågade jag mig själv vad de har gemensamt och varför jag älskar dessa saker, så hittade jag två huvudkategorier;

En där fokus ligger på att se människor och barn, få dem att känna att de betyder något, att hjälpa dem med deras självkänsla, självkärlek, ge dem hopp och inspiration. Det ger mig en känsla av service, syfte och connection. Att jobba som coach, fotograf, som terapeut och tidigare även som spachef, make up artist, frisör, bildlärare och engelsklärare, var det det som jag höll på med.

Den andra kategorin är där jag liksom förlorar mig i nuet, kommer in i mitt flöde, inte tänker och laddar mina batterier. Att vara kreativ, i orörd natur, att vara i havet, älska, dansa, utöva yoga, att beskåda det vackra i livet, få kontakt med djur och hänga med barn, ger mig energi och och får mig att le.

Att ha identifierat två kategorier som ger mig energi, gör det lättare att förstå min passion och syfte, istället för att bara se hundratals till synes separata och slumpmässiga saker. Prova att göra samma, om du likt mig har många saker du verkligen gillar och brinner för.

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

Men när du inte känner dig inspirerad eller passionerad?

Om du någonsin har varit deprimerad, lidit av trötthet, ångest eller panikattacker, är det egentligen inte ett alternativ att vara i kontakt med eller identifiera din passion när du känner dig tom, rädd och utmattad.

Att tänka på att hitta din passion eller livssyfte när du känner så, tenderar bara att göra det värre, vilket ökar din inre stress.

Speciellt om du känner att du behöver känna till din passion och syfte, för att må bättre, så blir det ett moment 22.

Anledningen till att du känner dig vilsen, ouppfylld och olycklig har egentligen inte att göra med att du inte har hittat din passion och syfte, enligt mig.

Det kommer helt naturligt när du har tagit upp några andra saker först.

Jag skulle säga att du känner dig vilsen, ouppfylld, olycklig, stressad, orolig, ångestladdad och deprimerad eftersom:

    • Du känner inte riktigt dig själv, du har glömt eller förbisett din kärna, ditt väsen, din gudomliga natur.
    • Du upplever världen, livet, andra och dig själv genom ett tjockt lager av filter. Filter som består av dina masker och roller för att passa in och bli älskad och accepterad, eller för att inte göra människor besvikna, dina strategier för att få det du vill ha och behöver, din rustning och sköldar för att inte bli sårad och din programmering samt upplevelser från din barndom.
    • Du identifierar dig med yttre faktorer, som inte har något med din essens att göra.
    • Du har motstånd mot nuet, har idéer om nuet och kommenterar, jämför, dömer, förklarar, skyller på, namnger, kategoriserar, försöker komma på vad det betyder, drar paralleller, gör det personligt om dig själv, vill stöta bort något eller attrahera någon, istället för att vara öppen och uppleva det som är, på ett sakligt, neutralt sätt.
    • Dina handlingar och val kommer från ego och är baserade på rädslor, strategier, drömmar, önskningar och beroenden.
    • Du tar dina tankar på för stort allvar, tror på dem och identifierar dig med dem.
    • Du försöker fly från att känna smärta och gör allt för att undvika de “negativa” känslorna.
    • Du har inte tittat på och läkt dina trauman, förstått dina triggers och reaktiva mönster eller tittat på din skuggsida

Många människor blandar också ihop passion för egoiska begär och beroenden.

Visst, de kan ge dig en dopaminkick, ett adrenalinrus och en ego boost, men det kommer inte att hjälpa dig att känna dig uppfylld i det långa loppet.

De flesta av oss letar efter vårt syfte och passion eftersom vi inte mår bra och vi tror att det kommer att göra oss lyckliga och livet kommer att få mening då.

Men när vi inte känner passionen, inte kan begränsa den eller inte verkar hitta vårt syfte, tenderar vi att må sämre och vår inre stress kan eskalera.

Då kan jag rekommendera att ta en titt på dessa 7 huvudnycklar till självkärlek och lycka, som har hjälpt mig oerhört.

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

De 7 huvudnycklarna, till självkärlek inre frid och lycka.

   • Avprogrammering, processen att avlära och avidentifiera sig med saker som andra människor har berättat om dig själv och världen. Den stora utrensningen av gamla antaganden, negativa övertygelser, falska identifieringar samt förståelse för dina triggers, beteendemönster, missbruk och externa identifieringar.

   • Att landa eller jorda dig själv i nuet så ofta du kan komma ihåg, genom att bli medveten om din andning, dina sinnen eller sensationerna i din kropp.

   • Att observera dina tankar och lära dig att inte ta dem på så stort allvar.

   • Att modigt våga känna det som är, att bli vän med nuet, även när det är smärtsamt.

   • Identifiera dina värderingar och lev så autentiskt som möjligt.

   • Att känna tacksamhet för de fina sakerna i livet.

   • Att lära känna din essens, att fokusera på den medvetna närvaron, subjektet som upplever och observerar allt, istället för att fastna i och identifieras med alla yttre objekt

 

Genom att följa dessa guidlinjer kommer du att sänka volymen på tjattret i järnkontoret, så att du kan höra ditt hjärta tydligt. Du kommer märka om din passion kommer från ditt ego eller om den kommer från närvaro, från ditt hjärta.

Automatiskt kommer du att följa det som ger dig energi och som kommer att bli ditt syfte, ditt kall och ledstjärna, även om vägen är stenig och det tar lite tid att kristallisera.

Om du är intresserad av att ta reda på mer om dessa 7 nycklar och verktygen, övningarna och förfrågningarna som hjälpte mig gå från traumatiserad och ångestfylld, till att känna självkärlek, inre frid och med passion för livet, klicka på länken nedan.

Om du vill ha vägledning, stöd och inspiration, personligen, i en sluten grupp eller i vårt community, ta kontakt med mig direkt och berätta lite om dig själv, vad du kämpar med och hur du skulle vilja känna dig.

Klicka här för att skriva til mig.

Massa kärlek från mig till dig!

Hur hittar jag mitt syfte? Vad är mitt syfte? Vad är min främsta passion, gåva och naturliga talang? Vad är meningen med mitt liv? Här får du veta hur du hittar din menig och ditt syfte, samt lär dig hur du kan känna inre lugn och glädje även om du inte vet ditt syfte, ditt kall, talang eller passion ännu.

Relevanta Artiklar

Prenumerera för uppdateringar och erbjudanden

Bli först att ta del av nya inlägg, event och erbjudanden